Als het een beetje kan, blijf in beweging. Je voelt je lekkerder en de gezondheidswinst is groot. De vrolijke ‘hersenprofessor van De Wereld Draait Door” Erik Scherder laat vanavond zien wat beweging allemaal met je brein doet en wat dat vervolgens weer betekent voor je algehele gezondheid.

PRA Muziektheater verleidt mensen om in beweging te komen met live muziek, jonge en oude dansers. Vanaf vanavond begrijp je hoe. Onweerstaanbaar!

Cabaretière Jetty Mathurin reist met haar laatste productie De Overdracht het land door en doet er alles aan om in topvorm te zijn. In de sportschool blijkt ze een rolmodel voor de jonkies. Jetty vertelt er graag meer over, op de voor haar zo typerende, smakelijke manier.

Body & soul. In beweging blijven gaat niet alleen over je lijf, maar ook over je brein. De oprichters van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (Ilse Nieuwland en Enny van Arkel) komen vertellen hoe leuk het is voor een ‘klas’ ouderen te staan. Zoals een wijzer geworden oudere zegt: “Ik heb zo veel te bespreken met mijn kleinzoon die naar de universiteit gaat en hij vindt het geweldig dat oma ook weer leert.”

Bij GoldenSports sporten en bewegen senioren samen in de buitenlucht. Initiatiefnemer Leonie Everts geeft een update over de groei (nu 10 locaties in Amsterdam en ook erbuiten) sinds de start in 2014.

Gewoon met je vrienden voetballen of wandelen is gezellig en goedkoop. Arts Frank Schalkwijk (Leyden Academy) doet onderzoek naar 55+ vrienden-beweegclubs.

Ineke Hurkmans van Jump Movement vertelt over de Follow UP! workshop rond het thema In Beweging volgende week in de OBA Roelof Hartplein.

Gospelkoor Deliverance brengt als vanouds beweging in de tent.

Er is live muziek, je drankje mag mee de zaal in en je kan volop reageren op wat er op het podium gebeurt.

Meer weten over kaartverkoop, adres en tijden? Klik hier.

NB deze avond is UITVERKOCHT

foto PRA Muziektheater – fotograaf Joris Jan Bos
foto Jetty Mathurin – fotograaf Raul Neijhorst

Bij de foto op de homepage: de winnende foto van het thema ‘Bewegen’ de NRC Fotowedstrijd Vier dames in het buitenbad Sandra Minten