Over zelfbeeld en beeldvorming met o.a. Hedy d’Ancona,  Hanne Laceulle en Kees Hulst.

Als je ouder wordt ga je gewoon door met wat je je hele leven al doet: worden wie je bent. Maar ergens schuurt het. Je wordt geconfronteerd met je zelfbeeld maar ook met beeldvorming in de buitenwereld, die meestal staat afgestemd op jong (willen) zijn. Hoe ga je daar mee om?

Daarover praten we met o.a. Hedy d’Ancona (80), Hanne Laceulle (42) en Kees Hulst (65).
In Het Parool zegt hij over zijn rol in de tv-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen : “Ik vind Hendrik Groen natuurlijk oud, maar mezelf nog lang niet. Als ik Groen speel, beweeg ik me langzaam en stram, en zelf huppel en spring ik er nog op los. Maar anderen zien mij natuurlijk wél als oudere man. Dat is gewoon een feit.” Over de serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen: “Dit clubje vrienden heeft weinig gemeen met de ouderen van nu. Eigenlijk zijn het een soort pre-babyboomers. Mensen waarin de opstand een beetje smeult. De echte revolutie moet nog volgen.”

Dr. Hanne Laceulle (42) , Universiteit voor Humanistiek Utrecht, promoveerde op het onderwerp zelfbeeld en beeldvorming. Lees hier haar artikel in De Volkskrant “Een leven lang ‘worden wie je bent’, da’s pas hip”

Joke Roeleveld en Gertrude Klinkhamer vertellen over hun boek ‘Mooi oud zijn, mooi oud worden’.
http://www.mooioudzijn.nl/

“Mijn droom is dat er van iedere oudere een mooie foto is.” Fotograaf Arnaud Mooij (Echt mooij fotografie) fotografeerde al Hedy d’ Ancona, Huub Oosterhuis en Peter van Straaten. En maakte een prachtig fotoboek: Old Passioned. Vanavond heeft hij zijn camera bij zich en zet hij u, als u dat wil, zo mooi mogelijk op de kiek.
http://www.echtmooij.nl/

Academie Artemis, Hogeschool voor styling, vroeg de eindexamenstudenten: maak een campagne voor ouderen in 2030. De 2 besten presenteren hun werk bij UP!
– Jorinde Baks ontwierp een concept voor Second Love. Want zegt zij: Lust gaat niet met pensioen.
– Een uitvaart in 2030. Marlous van Drunen ontwierp een Festivaart. De koffietafel 3.0.
https://academieartemis.nl/

De presentatie en interviews zijn in handen van Hadassah de Boer. Deze eerste talkshow heeft ze meteen een mooie uitdaging: ze interviewt haar moeder Hedy d’Ancona !

Onze huisband Gospelkoor Deliverance zorgt voor een swingende start, je drankje mag mee de zaal in en je kan volop reageren op wat er op het podium gebeurt.

Meer weten over kaartverkoop, adres en tijden? Klik hier.

foto op de homepage en deze pagina: uit de serie Reflections of the past van Tom Hussey.
foto Hedy d’Ancona – Koos Breukel
foto Hadassah de Boer – Thirza Schaap
foto Kees Hulst (in zijn rol van Hendrik Groen) – Elmer van der Marel /MAX
foto Gospelkoor Deliverance – Marlise Steeman